Ako skryť korzet?

Pre niektorých ľudí môže byť dospievanie veľmi komplikovaným obdobím kvôli mnohým emóciám, ktoré vytvárajú náš charakter a formujú našu osobnosť, keď sa snažíme pochopiť, kým naozaj sme, ale aj telo v tomto období prechádza najväčším vývojom a niekedy aj fyzické

.span> fyzické komplikácie dokážu túto fázu urobiť ešte ťažšou, ako už je.

V tomto článku sa budeme venovať téme, ktorá by mohla pomôcť mnohým tínedžerom, ale nielen im, aj dospelým, ktorí sa nechtiac ocitli v situácii, keď musia nosiť korektor držania tela, keď majú scoliosis.

Prezradíme vám niekoľko trikov, ktoré vám umožnia skryť tento zdravotný korzet pod oblečenie, aby ste mohli v pokoji vyjsť von bez toho, aby ste priťahovali pohľady ostatných.
 

Korzet proti skolióze

Ako sme videli v tomto úvode, fyzické zmeny v období dospievania môžu byť niekedy komplikované, najmä ak majú títo mladí ľudia Trojrozmerná deformácia chrbtice známa pod lekárskym termínom skolióza.

V skutočnosti dochádza k deformácii celého trupu, stavcov, ale aj rebier, čo vedie k ťažko znesiteľnej bolesti.

deformácia chrbtice (skolióza)

Preto sa na základe lekárskeho odporúčania používa korzet na koliózu  ako liečba tejto deformácie chrbtice. Existuje
niekoľko typov skoliózy, napríklad:

  • osifikačné
  • centrálne neurologické

Každá z nich poskytuje iný stupeň deformity, ktorá sa bude tiež liečiť rôznymi spôsobmi.

V drvivej väčšine prípadov však bude v takejto situácii ideálnym doplnkom práve tento konkrétny opasok, pretože tento ortopedická ortéza  dokáže poskytnúť veľkú pomoc pri tejto deformite kostí, ktorá sa vyskytuje u dospievajúcich.

skoliotická ortéza

Po diagnostikovaní bude nosenie medicínskej ortézy na chrbát  trvalé. Budete si ho musieť obliekať každý deň, doma, na vysokej škole a dospelí aj v práci. Niečo, čo nie je také jednoduché, pretože to výrazne znižuje vašu pohyblivosť a priťahuje všetky pohľady na vašu osobnú situáciu.

Aby sa vám s tým lepšie žilo, veľa trpezlivých sa zúfalo snaží skryť to pod oblečenie, aby to ostatní nevideli.

lekárska ortéza na skoliózu

Takisto, vedieť, ako zamaskovať takúto zdravotnícku pomôcku  nie je najjednoduchšie, preto vám prinášame niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu zneviditeľniť vaše rovnátka, ak sa ocitnete práve v tejto situácii.

Ako zamaskujete svoj zdravotný korzet vyrobený na mieru?

Aby sme vám čo najlepšie poradili, ako skryť toto zariadenie, predstavujeme 4 kroky , ktoré treba dodržať, aby ste sa po inštalácii cítili pohodlne.

1) Pohodlná inštalácia

Na začiatok je dôležité uvedomiť si, že priamy kontakt tohto korektora držania tela s pokožkou môže z dlhodobého hľadiska viesť k podráždeniu v dôsledku trenia, ktoré vzniká pri každodenných pohyboch. Problém, ktorému sa musíte bezpodmienečne vyhnúť, aby ste ho mohli nosiť každý deň počas rehabilitácie chrbtice.

Aby ste to dokázali, zabezpečte si bustier ktoré zakryje celý váš trup alebo jednoduché tričko, ktoré vás ochráni pred týmito budúcimi podráždeniami.

Tričko si oblečte skôr, ako si oblečiete korzet, aby bolo umiestnené pod ortézou a aby ste mali pri nosení absolútne pohodlie.

2) Oblečenie, ktorému sa vyhnite.

Aby ste mohli doplniť vrchnú časť oblečenia, musíte si premyslieť, k akému typu pančúch si dáte pásový podväzok.

Aby ste sa vyhli nepríjemným pocitom, mali by ste uprednostniť džínsy, pretože pri nosení s opaskom si môžete byť istí, že zostane pevný a nespadne, len čo budete musieť vykonávať každodenné pohyby, ako je sedenie, státie a chôdza.

V skutočnosti, ak sa rozhodnete pre legíny, elastické nohavice, pančuchy alebo džínsy, ktoré sú príliš voľné, potom riskujete, že skončíte s spodkom pod korzetom, ktorý by vyzeral nápadne, a to nie je požadovaný efekt.

Preto je dôležité vybrať si typ nohavíc, ktoré ste chceli nosiť po celú dobu ich nosenia, aby ste sa vyhli akejkoľvek nehode v tejto oblasti.

3) Vyberte si voľné oblečenie

Aj keď sa to môže zdať logické, niektorí ľudia sa neodvážia nosiť voľné oblečenie  pod zámienkou, že ich štýl obliekania bude silne ovplyvnený obrazom, ktorý je v ich očiach pomerne nepríjemný.

Aby ste si ho však po nosení nevšimli, najlepším riešením je mať voľný odev  ako sú košele, dlhé tričká, tuniky, kabát alebo bunda.

Ak nie, môžete mať módny štýl, vďaka ktorému sa cítite dobre, ale skutočnosť, že ľudia môžu vidieť korzet cez oblečenie bude vám spôsobovať rovnako veľkú bolesť a v konečnom dôsledku vám môže spôsobiť nepríjemné pocity.

A preto je lepšie prijať plus-size štýl oblečenia, ktorý ľahko zakryje váš medicínsky pás , než priliehavé oblečenie, ktoré len zvýrazní pohľad naň.

V dnešnej dobe je navyše k dispozícii obrovské množstvo tričiek, búnd a iných odevov, ktoré vám dokážu ponúknuť módny dress code a zároveň vám umožnia  dokonale zamaskovať skoliotické doplnky.

Nakoniec, pri kúpe ortopedického korzetu neváhajte požiadať o model bielej farby. Takto budete mať oveľa menšie problémy s jeho skrytím, pretože biela farba má oveľa menej nápadný odtieň ako iné, oveľa tmavšie farebné rady.

4) Používajte doplnky

Keď sme si ukázali, ako odlíšiť skoliotický korzet pod oblečením, je tu ešte jeden detail, ktorému sa musíme bezpodmienečne venovať.

Občas bude viditeľná na prsiach, krku a ramenách, preto vám odporúčame používať doplnky, ako sú šatky, šály a nákrčníky, aby ste túto možnosť odvrátili.

Samozrejme, že v zime bude jednoduchšie nosiť šatku alebo choker ako uprostred leta, ale v tom čase budete musieť byť jednoducho trochu nápaditejší v štýle 

Napr. bandana zostáva ľahkým doplnkom, ktorý môžete nosiť aj v tých najväčších horúčavách. Zložte ho do tvaru trojuholníka a umiestnite ho okolo krku. Zakryje celé vaše poprsie, presnejšie hornú časť zdravotného korzetu.

Záver

Aby ste sa cítili čo najpohodlnejšie, mali by ste si vybrať voľné oblečenie. To vám výrazne uľahčí skrývanie vášho ortopedického príslušenstva. Stačí, ak si vyberiete väčšiu veľkosť, ako ste zvyknutí nosiť.

Aby ste sa však vyhli sartorálnemu štýlu, ktorý by sa vám pri nosení väčšej veľkosti nemusel páčiť, môžete si obliecť nadrozmerné tričko a cez neho ľahkú koženú bundu.

Súbor, ktorý dodá trendový vzhľad bez toho, aby vás niekto podozrieval, že máte na sebe takýto scoliosis gear pod oblečením!

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *