21 najtrendovejších módnych blogov, ktoré treba sledovať v roku 2023

Pri móde je vizuálna stránka veľmi dôležitá. Preto nie je divu, že sa mnohí milovníci štýlu obracajú na Instagram a módne blogy, aby sa mohli venovať všetkému, čo súvisí s módou.

Instagram je skvelý, keď ide o outfit dňa a rýchlu inšpiráciu, ale blogy sú miestom, kam chodia seriózni módni fajnšmekri, aby písali o trendoch, radách a najnovších módnych inováciách. Necítite sa dnes obzvlášť štýlovo? Módne blogy vám môžu poskytnúť inšpiráciu, ako sa dobre obliecť aj počas lenivých rán. Pozeráte sa na najhorúcejšie trendy tejto sezóny? Tieto blogy vám pomôžu zistiť, ktoré oblečenie a farby sa hodia k vašej postave. Môžu vám tiež poskytnúť nápady na kombinovanie a zladenie kúskov, aby ste vytvorili tucet dokonalých vzhľadov bez toho, aby ste prerobili peniaze.

Vzostup módnych influencerov a stylistov na Instagrame vydláždil blogerkám z nášho zoznamu cestu k významnej online prítomnosti. Mnohí z týchto blogerov začínali na sociálnych sieťach a ich cit pre štýl nezostal bez povšimnutia ich sledovateľov. Hoci majú vlastné webové stránky, väčšina z nich je aktívna na Instagrame a YouTube.


Atlantic-Pacific

atlantic-pacific fashion blog

Blair Eadie, návrhárka spoločnosti Atlantic-Pacific, pracuje v módnom priemysle už niekoľko rokov. Keďže pracovala pre spoločnosti ako Tory Burch a Gap, vie lepšie ako ktokoľvek iný, ako sa toto odvetvie v priebehu rokov vyvíjalo. Značku Atlantic-Pacific založila v roku 2010, aby zvýšila povedomie o svojej vlastnej módnej estetike, ktorú opisuje ako “východné a západné pobrežie”. Na sociálnych sieťach si získala značný počet priaznivcov vrátane viac ako 1,9 milióna sledovateľov na Instagrame.

Ako influencerka spolupracovala s mnohými značkami vrátane Nordstrom, Amazon, Sephora, CoverGirl, Gucci a mnohých ďalších. Spolupracovala aj na globálnych kampaniach s luxusnými značkami, ako sú Vogue, Elle a Harper’s Bazaar.

Pri letmom pohľade na jej webovú stránku uvidíte úchvatné obrázky najnovších trendov, ktoré miluje, a jej tipy, čo si obliecť a kde ich zohnať. Na službe Atlantic-Pacific sú skvelé aj pravidelné aktualizácie často kladených otázok, ktoré Eadie zverejňuje a odpovedá na otázky, ktoré dostáva od svojich fanúšikov a nasledovníkov.


Daileigh 2.

The Daileigh fashion industry

Ashleigh Hutchinsonová z The Daileigh chce, aby si jej čitatelia zostavili dokonalý šatník. Chce pomôcť ženám všetkých vekových kategórií nájsť alebo vytvoriť štýl, ktorý si zamilujú. Ashleigh chce, aby sa najmä staršie ženy cítili sebavedome vo svojom vlastnom štýle. Chce prelomiť domnienku, že niektoré trendy sú vhodné len pre určitú vekovú skupinu. Filozofia Ashleigh sa točí okolo myšlienky, že “vek je len číslo”.

Ashleighin blog je plný rád pre každodenné ženy, ako si lepšie vybrať módu, či už ide o “Lepšie sa obliekať s oblečením, ktoré máte”, alebo o vytvorenie kapsulového šatníka. Okrem príspevkov na svojom blogu vydala aj elektronické knihy a dokonca organizovala online webináre, aby pomohla ľuďom zlepšiť ich zmysel pre módu.

Ashleigh pravidelne uverejňuje články “Ako na to”, ktoré sú často prispôsobené konkrétnemu segmentu jej publika. Napísala články určené ženám rôzneho veku:

  • Ako nosiť šortky po štyridsiatke?
  • Ako sa nosia šortky po päťdesiatke?
  • Ako sa nosia šortky po šesťdesiatke?

Plátno na vajcia

egg canvas visual journal

Za nápaditým názvom Egg Canvas stojí Erica Choi, newyorská dizajnérka a fotografka.

Prečo názov “Egg Canvas”? Erica sa inšpirovala svojím kórejským menom z detstva, dieeibetekent, zatiaľ čo “canvas” je médium používané na tvorbu umenia. “Egg Canvas” je teda jej život – každý deň vytvára krásne veci na čistom plátne.

Ako kvalifikovaná estetička a vyštudovaná grafická dizajnérka má Erica cit pre vizuálnu stránku. Príspevky na stránke Egg Canvas obsahujú krásne fotografie doplnené krátkymi textami.

Blog obsahuje sekciu o najnovšom newyorskom týždni módy a sprievodcu po New Yorku.


Módna gitara

The Fashion Guitar fashion blog

The Fashion Guitar je online blog Charlotte Groeneveld-Van Haren, ktorá sa narodila v Holandsku. Teraz žije v New Yorku, je matkou dvoch detí a vedie svoj blog na plný úväzok.

Charlotte pracovala na módnych blogoch v jednom zo svojich predchádzajúcich zamestnaní, až kým sa nerozhodla založiť blog sama. The Fashion Guitar je blog o osobnom štýle a prezentuje Charlottin vlastný zmysel pre módu. Keď sa stala matkou, príspevky sa prirodzene zamerali na jej tehotenský a materský štýl, ktorý sa stal dôležitou súčasťou webovej stránky. Charlotte rada spolupracuje so svojimi obľúbenými značkami a návrhármi.

Módna gitara rozdeľuje svoje príspevky do deviatich kategórií:

  • Spolupráca so značkami
  • Krása
  • Redakčné zábery
  • Týždeň módy
  • Inšpirácia
  • Mamma Fashion
  • Oblečenie
  • Cestovanie
  • 5 dní 5 spôsobov

Dievča s krivkami

Girl With Curves plus-sized fashion

Priznajme si, že typ tela modeliek je ďaleko od reality. Štíhli ľudia existujú aj v reálnom živote, ale existujú aj ženy s väčšími rozmermi, ktoré môžu vyzerať rovnako dobre. Ľudia majú rôzne tvary a veľkosti, ale mnohí z nás sú presvedčení, že len jeden typ postavy je pre módu ideálny.

To je spôsob myslenia, ktorým chce Girl With Curves prelomiť. Tanesha Awasthi vytvorila v roku 2011 značku Girl With Curves, ktorá predstavuje bežných ľudí, ktorí nemajú veľkosť 0 alebo 2. Blog sa označuje ako “ocenený blog, ktorý vytvorili ľudia, ktorí veria, že ženy si zaslúžia vyzerať a cítiť sa krásne bez ohľadu na hmotnosť, tvar alebo veľkosť”.

Od založenia blogu sa Tanesha stala obľúbenou módnou blogerkou plus-size v tomto odvetví. Dúfa, že prostredníctvom módy pomôže ženám – najmä tým s väčšími rozmermi – budovať sebavedomie a sebadôveru.

Na blogu nájdete trendy, tipy na štýl, rady týkajúce sa krásy, ako aj rodičovstva a wellness. Ich hashtag #StyleHasNoSize zdôrazňuje ich presvedčenie, že móda a štýl sú pre každého bez ohľadu na typ postavy.

V roku 2021 uviedli na trh kolekciu Girl With Curves at QVC, ktorá obsahuje kúsky s reálnymi veľkosťami.


Harper& Harley

Fashion Blogs Harper & Harley home design

Fanúšikovia minimalistickej estetiky si zamilujú webovú stránku austrálskej blogerky Sary Crampton Harper & Harley. Jej filozofia “menej je viac” je nezameniteľná v jej príspevkoch, od módy až po domáce dekorácie. Od založenia blogu v roku 2008 sa Sara preslávila ako značka pre klasický, nadčasový a minimalistický šatník.

Sara sa objavila v austrálskej reality šou Fashion Bloggers a spolupracovala aj so svetovými módnymi značkami ako Gucci, Estée Lauder, Uniqlo a Nike. Sárin vplyv sa rozšíril aj na iné ako módne značky a jej služby využili aj spoločnosti Jaguar, YSL Beauté, L’Oreal a Dyson.

Ak milujete bielu, čiernu a sivú, navštívte Harper & Harley a pozrite sa na Sárin minimalistický, ale mimoriadne trendy módny štýl. Niektoré z jej príspevkov zahŕňajú:

  • Tento život s blejzrom
  • Letný základ
  • Biele košele a modré džínsy nikdy nevyjdú z módy
  • Môj štýl tehotenstva

Režim Ahoj

hello fashion blog about fashion and beauty

Hello Fashion kolumbijsko-americkej blogerky Christine Andrew obsahuje príspevky o všetkom od módy po krásu, rodinu, životný štýl a cestovanie.

Christine v roku 2011 založila vlastnú módnu značku ILY Couture. V tom istom roku založila Hello Fashion, spočiatku ako online časopis, v ktorom zdieľala svoje obľúbené módne kúsky a pomáhala zákazníkom nosiť a štylizovať ich nákupy ILY Couture.

Christine je skutočnou ikonou štýlu, ktorá sa ocitla na zozname najlepšie oblečených žien časopisu Vanity Fair. Iróniou osudu ju odmietli na škole módneho návrhárstva – práve toto odmietnutie ju podnietilo vstúpiť do módneho priemyslu.

Niektoré nedávne príspevky v Hello Fashion zahŕňajú:

  • Tajomstvo, ako si spríjemniť voľný čas
  • 4 spôsoby nosenia košele s gombíkmi
  • Príležitostné valentínske pohľady

Môj módny denník

myfashdiary blog

Tala Samman, autorka a editorka blogu, definuje módu ako “to, čo ostatní vyhlasujú za in”, zatiaľ čo štýl je osobnejší – “to, čo vyhlasujete za in”. My Fash Diary je Talin osobný štýlový denník, v ktorom často píše o veciach, ktoré miluje, o tom, čo nosí, o najhorúcejších trendoch v Dubaji a v mestách, kam cestuje, a o ďalších.

Tala z Dubaja, ktorá sa narodila v Chicagu a má sýrske korene, nám približuje módu a štýly Blízkeho východu. Hoci názov blogu naznačuje silný príklon k móde, Tala píše aj o kráse, jedle a cestovaní.

Môj módny denník získal medzinárodné uznanie a nominácie na ceny Marie Claire, Twitter, UK Blog a Ahlan! Najlepší v Dubaji podľa časopisu. V roku 2011 bola zaradená medzi dubajských 100 najhorúcejších a jej meno ocenili aj prestížne publikácie ako Grazia UK, Grazia Middle East, Harper’s Bazaar Arabia a Marie Claire Middle East.


One Dapper Street 9.

One Dapper Street fashion blog

Často si myslíme, že módne blogy sú výlučne pre ženy, ale móda je pre všetky pohlavia. One Dapper Street je blog určený mužom, ktorého cieľom je zmeniť spôsob, akým premýšľame o móde. Tento blog je online domovom Marcela Florussa – “Nemca, ktorý miluje módu a všetko, čo k nej patrí”. Móda je Marcelovou vášňou, ktorá ho priviedla z Nemecka do New Yorku.

Marcel, bývalý model, navštevoval školu módy v New Yorku. Počas vysokoškolského štúdia sa rozhodol, že sa bude zaoberať spôsobom, akým sa muži obliekajú a ako vnímajú módu ako ženskú.

V One Dapper Street Marcel spojil svoje ďalšie dve vášne – fotografovanie a nakupovanie. Ako už názov napovedá, blog ponúka zmes šviháckeho a streetového štýlu pre moderného muža.

Blog obsahuje množstvo vizuálnych článkov o rôznych témach týkajúcich sa štýlu a životného štýlu určených pre mužov.


10. Grasie Mercedes

GRASIE MERCEDES fashion blog

Kreatívna Grasie Mercedes nie je obyčajná módna blogerka. Je to herečka, spisovateľka, filmárka, režisérka a moderátorka podcastov, ktorá má aj skvelý zmysel pre štýl. Na svojej webovej stránke s jednoduchým názvom Grasie Mercedes prezentuje svoju prácu v zábavnom priemysle. V časti blogu píše o móde, cestovaní, kráse a životnom štýle.

V jej príspevkoch nájdete svieže fotografie. Uvidíte Grasie v najnovších módnych trendoch a v jej obľúbených outfitoch.

Grasieho webovú stránku môžete považovať za jej online portfólio, na ktorom prezentuje svoj obrovský tvorivý talent. Jej príspevky o móde dokazujú, že je cenná ako stylistka a blogerka.

11. Čo mal môj priateľ na sebe

What My Boyfriend Wore lifestyle blog

Blog What My Boyfriend Wore nie je blogom módnej priateľky, ale začal sa tým, že jeho tvorca Sergio Ines, dnes už bývalý priateľ, zverejňoval na Instagrame fotografie svojich outfitov. Tento “módny denník s rozdielom”, ako ho opisuje Sergio, je o móde a stylingu pre bežného človeka.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *