Čo je korzet?

V tomto článku vám ponúkame krátky popis tohto nadčasového odevu: korzetu!”

Zistíte, čo je korzet a na aký účel sa nosí.

Čo je korzet?
 

korzet je časť odevu, ktorá sa nosí okolo pása na podporu tela. Môže byť vyrobená z ocele, látky alebo iných materiálov. Má mnoho výhod a pomáha pri chudnutí tým, že zmenšuje obvod pása. Korzet jednoducho stlačí pás a zmenší ho.

V 15. storočí bol korzet predovšetkým spodnou bielizňou pre ženy. Hoci ho vo viktoriánskej ére nosili aj muži, v prevažnej väčšine prípadov ho používali ženy. Skladá sa z viacerých prvkov, ktoré slúžia na zmenšenie postavy ako sú tyče nazývané baly, z pipeed cord, z clamplace. Najstaršie modely sa skladajú z busc, kovovej alebo drevenej čepele, ktorá sa používa na holubicu na hrudi.

Vystužený odev

Tento štýl vystuženého odevu  je ideálny na podporu pŕs a formovanie postavy. Korzet, ktorý sa dlho považoval za spodnú bielizeň, prešiel raketovým vývojom.

Toto telo z veľrybích kostí, ktorému sa v dvadsiatom storočí hovorilo “vyrezávaná spodná bielizeň“, sa zo spodnej bielizne stalo moderným odevom. V
súčasnosti ho môžu ženy nosiť ako elegantný a šik top.

V súčasnosti si napriek zmenám v čase stále zachováva svoju hlavnú funkciu, ktorou je vyformovanie postavy.

Módny korzet

Korzet sa dnes používa ako módny odev ale má svoje miesto aj v medicíne ako ortopedický doplnok. Používa sa ako liečba deformácií chrbtice a osobám trpiacim skoliózou ponúka rovné držanie tela.

Modely vytvorené korzetármi z Maison du Corset, sú však určené výlučne na módne účely. Špecializujeme sa na estetickú stránku odevov, aby sme ženám, ktoré túžia po možnosti dosiahnuť štíhly a príťažlivý vzhľad, ponúkli

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *