Prečo nosiť korzet?

O tomto pevnom odeve, ktorý ponúka ženám telo vybrúsené ako kameň a oveľa štíhlejšiu siluetu, ste už pravdepodobne počuli.

Vskutku hovoríme o známom korzete, ktorý sa v priebehu rokov stal našou špecialitou, pretože sa oň mimoriadne zaujímame!

V súčasnosti ho nosí a používa mnoho žien z rôznych dôvodov, a ak sa pýtate čo by malo zmysel, aby ste ho nosili, tu je niekoľko vecí, ktoré vám môžu túto tému objasniť!

Prečo by ste mali nosiť tento štýl oblečenia

Dokázali sme vybrať 3 hlavné body, ktoré by vysvetlili prečo by ste mali nosiť tento štýl oblečenia. Rozdelili sme ich do kategórií, aby ste sa v nich ľahšie orientovali.

Ak ste si niekedy položili túto otázku, pevne veríme, že vám tento článok poskytne správne odpovede na všetky vaše otázky.

Než sa však dostaneme k téme, musíte pochopiť, že korzet je jednoducho odev, ktorý je zvyčajne vybavený kovovými tyčami nazývanými “veľrybími kosťami”, ktoré sa používajú na tvarovanie ženských tiel, aby im dodali osí pás.

V skutočnosti korzet pomáha formovať postavu tým, že sploští brucho. Dokáže zvýrazniť krivky bokov tým, že zmenší pás o niekoľko centimetrov.

kolekcia korzetov

Najznámejší z nich je overbust korzet, ktorý zakrýva celý hrudník a končí strihom v páse, ale existujú rôzne druhy, takže sa dá použiť aj v rôznych situáciách.

Keď sme sa dozvedeli, čo je to korzet, poďme sa bez ďalších slov dozvedieť, ktoré sú 3 dôvody, prečo si tento druh oblečenia môžete zaobstarať!

3 dôvody, prečo nosiť korzet

1) Móda

Tento odev pochádzajúci z obdobia renesancie sa vrátil do dnešnej módy vďaka niekoľkým hviezdam, ako je napríklad známa influencerka Kylie Jenner.

kylie Jenner a jej korzetový opasok

Iste, keď svet uvidel túto mladú ženu v korzet novej, modernejšej generácie, so sexi a elegantným strihom, sa okamžite stal odevom, ktorý treba mať, aby ste dosiahli módny a elegantný štýl.

Je pravda, že dnešné modely nevyzerajú ako tie, ktoré ste mohli nájsť v 16. storočí.
Napriek tomu, že niektoré z nich sú inšpirované starodávnym strihom svojich predkov, faktom zostáva, že v súčasnosti sa korzety stali veľmi sexy, očarujúcim a pôvabným oblečením.

Okrem toho, od vydania Bridgertonská kronika prezentujúca eleganciu šľachtičien z tejto ranej éry, ktoré nosili historické korzety, sa záujem o tento štýl obliekania výrazne zvýšil.

 foto postáv zo seriálu Bridgertonova kronika

Ako taký je to jeden z najlepších dôvodov, prečo nosiť tento slávny pásový pás,získať moderný, atraktívny a trendový štýl.

Tento outfit môžete kombinovať s inými typmi oblečenia, ako sú džínsy s vysokým pásom, krátke sukne alebo košele. Je na vás, aby ste vyjadrili svoju osobnosť v obliekaní starostlivým výberom rôzneho oblečenia, ktoré môžete nosiť s korzetom aby ste vyzerali čo najlepšie!

2) Úbytok hmotnosti

Z existujúcich modelov sa korzetové zoštíhlenie je špeciálne navrhnuté na chudnutie. Pre všetkých, ktorí budú chcieť odstrániť svoje nadbytočné kilá, potom môžete nosiť sebeznižujúci korzet.

collection corset minceur

Nosenie tohto odevu vám umožní rýchlejšie spaľovanie tukov, pretože jeho látka a materiál zvýrazňujú potenie tela, čo vedie k spaľovaniu tukových buniek.

Kompresia, ktorou pôsobí na vaše telo, navyše zlepšuje krvný obeh, vďaka čomu je proces chudnutia účinnejší, čo však nie je bez rizika, pretože na dosiahnutie rýchlych výsledkov bez ohrozenia vášho zdravia je potrebné musíte používať tento zoštíhľujúci korzet správne, aby ste minimalizovali akékoľvek škodlivé účinky, ktoré by mohli byť spôsobené nesprávnym používaním tohto modelu.

3) Lekársky dôvod

V lekárskej oblasti ortopedický korzet. je veľmi užitočná pre ľudí, ktorí trpia bolesťami chrbta, a to obmedzením pohybu chrbtice alebo na znehybnenie priechodnosti chrbtice pri korekcii jej deformity.

Bude ideálnym doplnkom pre pacientov, u ktorých bežná lekárska liečba, ako je fyzioterapia alebo infiltrácia, nemá žiadny účinok, keď sa u nich prejavuje chronická invalidizujúca bolesť chrbtice, pretože Tento typ oblečenia znižuje zápalovú bolesť.

VÝHODY NOSENIA KORZETY

1) KORZETA ZLEPŠUJE POSTAVU TELA

Pri nosení korzetu sa zlepší držanie tela. Je dôležité vedieť, že hoci korzety nútia vaše telo k určitému tvaru, nie je trvalý. Ak prestanete korzet nosiť, vaše telo sa vráti do pôvodného stavu a prispôsobí sa novému tvaru. To znamená, že ak budete korzet nosiť pravidelne, budete v lepšej kondícii ako ten, kto ho nenosí vôbec.

2) KOŠÍK ZNÍŽI BOLESTI CHRBTA

Na zmiernenie bolesti chrbta sa odporúča nosiť korzet nastaviteľný. Okrem toho, že poskytuje oporu, možno ho nastaviť tak, aby sa dokonale prispôsobil vášmu telu. Korzet by mal byť vyrobený z pevných materiálov, aby sa zabránilo namáhaniu chrbta a nepohodliu. Mali by ste si tiež vybrať korzet, ktorý je pohodlný a ľahko sa nosí.

3) KORZET POMÁHA PODPOROVAŤ PRSIA

Korzety pomáhajú podporovať prsia a vyťahujú prsia nahor. Môžete zvážiť nosenie korzetu pod oblečením alebo dokonca pod podprsenkou, ak ste citlivá na kontrolu, ktorú máte nad svojím telom.

4) KORZET DÁ LEPŠIE SEBEVEDOMIE.

Nosenie korzetu je ideálne na zvýšenie vášho sebeúcty tým, že sa budete cítiť lepšie. Vďaka nemu budete vyzerať ženskejšie a získate veľmi elegantný vzhľad. Keďže sa zameriava na zníženie obvodu pása, získate štíhlu postavu presýpacích hodín. Vďaka vzpriamenému držaniu tela, plochému bruchu a pevným prsiam budete vyzerať veľmi atraktívne. 

5) KORZETY POMÁHAJÚ PREKONAŤ PORUCHY PRÍJMU POTRAVY

Ľudia, ktorí trpia poruchami príjmu potravy, často hľadajú rýchle riešenie, ako schudnúť. Chcú sa okamžite zbaviť nadbytočných kilogramov a byť štíhli. Napriek tomu existuje jednoduché riešenie, ktoré vám pomôže bojovať s poruchami príjmu potravy: noste korzet.

6) IDEÁLNY KORZET PROTI DEPRESII A ANXIETE.

Korzet nielenže pomáha udržiavať telo v kondícii, ale pomáha aj znižovať mieru stresu a depresie. Podľa štúdií má nosenie korzetu rovnaké výhody ako terapia hlbokým tlakom pri liečbe depresie a záchvatov paniky. Pôsobí ako útulné objatie, ktoré dodáva pocit bezpečia.

Na záver

Teraz ste pochopili, že existujú rôzne dôvody na nosenie korzetu, bude to závisieť od vás a od toho, na aký účel ho chcete používať, či už je to z medicínskych, módnych alebo redukčných dôvodov.

Vyberte si model, ktorý bude najlepšie vyhovovať vašej situácii, pretože netreba dodávať, že nosenie módneho korzetu na chudnutie nemá zmysel a nebude mať ani žiadny efekt.

Pokiaľ sa vám tento článok páčil alebo máte nejaké otázky, neváhajte nám zanechať komentár. Všetky vaše otázky vybavíme formou tohto článku alebo vás budeme kontaktovať priamo.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *